به دلیل تکرار زیاد مراحل راه اندازی و حتی جریانها بالای در حال کار موتورها و نیز کار سخت موتورها در تاورها،اغلب آسیب زیادی که به موتورها وارد میشود و این سبب میشود که به صورت دوره ای سیم پیچی موتورها بسوزند و تبعات منفی ناشی از آن گریبانگیر پروژه ها گردد.
ضرورت استفاده از دو عدد موتور رتورسیم پیچی و گیربکس دوبل
- از آنجا که اغلب در قلاب تاور کرینها یک موتور به تنهایی نمیتواند هم سرعت و هم گشتاور مورد نیاز را تواماً مهیا کند، لذا اغلب از دو الکترو موتور و گیربکسی با دو ورودی و یک خروجی استفاده میشود. با توجه به اینکه کنترل سرعت مورد نظر نیز حاصل شود از موتورهای رتور سیم پیچی استفاده میشود که هم قیمت بسیار بالایی دارند و هم به دلیل برخورداری از رینگ و جاروبک و نیز وجود سیم پیچی در رتور و استاتور موارد خرابی و نیاز به تعمیرات در آنها به شدت افزایش می یابد. برای رسیدن به کنترل سرعت از مقاومتهای بسیار پرتوان و گرانقیمت در مسیر رتور استفاده میشود که این خود هم درصد خرابی را افزایش میدهد و هم تلفات و مصرف انرژی تاور را بالا میبرد.
پیچیدگی مدارهای فرمان و قدرت
1- برای اینکه یک موتور رتور سیم پیچی بتواند عمل کنترل سرعت را انجام دهد نیاز است که مقاومتهای رتور به صورت مرحله ای وارد مدارشوند و این خود به مدار فرمان و قدرت نیاز دارد و در پی آن درصد خرابیها افزایش می یابد.
2- پیچیدگی مدارهای فرمان و قدرت علاوه بر افزایش احتمال بروز خرابی و افزایش هزینه تعمیرات، اطمینان از کار مداوم و ایمنی تاور را کاهش میدهد ضمن اینکه برای پیداکردن عیوب و رفع آنها به زمان بیشتری نیاز است و ضرورت وجود مستقیم افراد باتجربه در پای تابلو افزایش می یابد و گاهاً ساعتها تلاش متخصصین با تجربه در رفع عیوب به نتیجه نمیرسد و حضور افراد کم تجربه در تعمیر چنین تابلوهایی میتواند سبب بروز مشکلات جدیدتری گردد.
وجود بلوک و ولومهای گرانقیمت و بدون ضمانت
- در قسمت فرمان این تابلوها اغلب از بلوکهایی استفاده میشود که علاوه بر گرانقیمت بودن و بدون گارانتی بودن، هیچ اطلاعی از مدار و عملکرد آن توسط سازندگان آنها ارائه نمیشود و بصورت کاملاً بسته عرضه میشود و اغلب به ولومهای بسیار گرانقیمت نیاز دارد که در سیستم لیور مورد استفاده دارد و این خود بر احتمال خرابی و نیز زمانبر شدن تعمیرات می افزاید.
مشکلات مکانیکی و تنشهای حاصل از بارهای سنگین و لزوم مهارت رانندگی
1- پله ای بودن سرعتها در سیستمهای کنتاکتوری علاوه براینکه سبب ضربه زدن به دنده های گیربکسها و در نتیجه شکستگی دنده ها میگردد، باعث وارد آمدن فشار و لرزشهای متعددی بر تاور شده و بخصوص در حمل بارهای سنگین مهارت رانندگی بالائی نیاز دارد. این موضوع سبب حرکتهای نوسانی طولی و عرضی ناشی از کنترلهای شاریوت و گردان میشود، که مهارت رانندگی در کاهش این نوسانات بسیار موثر است. لازم به ذکر است که حتی رانندگان ماهر نیز در چنین مواردی با استارتهای تقه ای مکرر و معکوس به کاهش نوسانات طولی و عرضی قلاب میپردازند که این نیز معایب خاص خود را دارد.
2- به دلیل کنتاکتوری بودن مدارهای فرمان انعطاف زیادی در نحوه کنترل و فاصله زمانی بین دنده های سرعت موتورها وجود ندارد بویژه در حرکات پایین آمدن قلاب این موضوع سبب میشود که در بارهای سنگین صاف شدن لنت ترمزها به سرعت انجام شود که هم ایمنی تاور کاهش می یابد و هم فاصله زمانی تعمیرات کاهش می یابد.
3- به دلیل عادت داشتن بسیاری از رانندگان در ول کردن لیور در سرعتهای بالا، علاوه بر صاف شدن و خورد شدن لنتهای ترمزها، به موتورها نیز فشار زیادی وارد میشود که از عمر مفید آنها می کاهد.
ضرورت وجود سرویس نگهداری دوره ای پرهزینه
- معایب بسیار زیاد سیستمهای کنتاکتوری و بروز مشکلات مکانیکی متعدد حاصل از روش کنترل مبتنی بر آن، سبب میشود تا وجود سرویس و نگهداری دوره ای و با فاصله زمانی کم، اهمیت زیادی داشته باشد که این خود هزینه سرویس و نگهداری را افزایش میدهد.
مصرف انرژی بالا و بازدهی کم
- مصرف انرژی بالا از دیگر مسائل مهم این سیستم هاست که از جریانهای بالای ناشی از راه اندازیهای مکرر و نیز جریان در حال کار بالای ناشی از روش کنترل می باشد ضمن اینکه وجود دو موتور برای قلاب از موارد کاهش بازدهی سیستم می باشد.